Remko van der Zee
Director of System Integration at Vanderlande

Het afgelopen jaar heeft Arno mij en mijn afdeling begeleid bij het realiseren van een verandering in doen en denken. Arno was betrokken bij het vormgeven van de doelen, faciliteerde vier workshops en verzorgde een aantal coachingsessies. Opvallend is dat Arno vrijwel direct een band kan opbouwen met iedereen die betrokken is bij zijn betrokkenheid, persoonlijke interesse en respectvolle manier van doen. Op basis van het vertrouwen dat hij hiermee krijgt, is hij perfect in staat om op de juiste momenten duidelijke feedback te geven en mensen te motiveren en te coachen in hun ontwikkeling. Arno’s perfecte balans tussen theoretische uitleg en praktische toepassing droeg bij aan het succes van ons programma. Naast zijn hulp bij de ontwikkeling van mijn afdeling, waardeerde ik ook persoonlijk zijn suggesties, feedback en onderwerpen die tijdens onze samenwerking ter overweging waren. Ik kan Arno dan ook van harte aanbevelen als coach voor zowel persoonlijke als groepsbegeleiding.


Mariella Van Der Schaaf
Your biggest fan! Mariella was a customer of Arno

In 2009 ontmoette ik Arno voor het eerst in het Move on Up programma van Deloitte Consulting. Ik heb de ontmoeting ervaren als een zeer positieve en confronterende verrassing waar ik me nog niet eerder zo ‘bekend’ heb gevoeld. Arno heeft het vermogen om je te horen… En dat is anders dan naar jou luisteren, en dit heeft me voor altijd een beter mens gemaakt. Arno Ramakers staat bovenaan mijn lijst van coaches die ik mijn klanten aanbeveel en ik kijk uit naar zijn verdere persoonlijke en zakelijke successen!


Frank Schaper
author, personal coach, consultant
Arno worked with Frank in the same group

Arno Ramakers is een van de eerste trainers die ik benader op momenten dat ik geen training kan geven of een team kan begeleiden. De keren dat ik samen met hem een training mocht geven, was ik altijd onder de indruk van zijn kennis en ervaring en het effect dat hij heeft. Met de nodige zelfspot, humor en bescheidenheid creëert hij een prettige, veilige sfeer waarin deelnemers zich uitgenodigd voelen om op een open en eerlijke manier het juiste gesprek met elkaar aan te gaan.
Op precies de juiste momenten koppelt hij theoretische modellen aan wat hij in de praktijk ziet gebeuren. Op deze manier faciliteert hij de leergierigheid en verandering van teams en individuen. Bovendien is hij nooit te slecht om zelf iets van hen te leren. Ik beveel zijn diensten dan ook van harte aan aan iedereen die zich verder wil ontwikkelen.


Jeroen Hulscher
Front-end architect with a strong focus on accessibility

Arno is al zo’n 4 jaar mijn tweede geweten. Arno haalt geen blad uit zijn mond, en dat hoeft ook niet want hij weet altijd hoe hij de spijker op het hoofd moet slaan. Door goed te luisteren, te observeren en eerlijke en directe feedback te geven, kan hij je binnen 10 minuten weer op de rails brengen. Hij kan dit doen voor alle lagen van de bevolking en  organisaties, waardoor hij breed inzetbaar is. Arno is een absolute held.


Marcel van der Heijden

Arno is een bijzonder goede en ‘menselijke’ coach die zeer betrokken is bij de mensen die hij begeleidt. Hij hielp me door een periode te komen waarin ik echt ‘vastzat’ aan mijn werk en regelmatig tegen mezelf vocht. Door zijn begeleiding kan ik het hoofd van bijzaken beter onderscheiden en ben ik rustiger in periodes van stress. Kortom, een echte winnaar.


Fré Pepping

Arno heeft voor mij verschillende programma’s georganiseerd voor jonge promovendi en laatstejaars MSc studenten, al deze programma’s hadden te maken met persoonlijke ontwikkeling. We hebben deze cursussen gedaan in Marseille, München, Reading, Oslo en Wageningen. In 2015 organiseerde Arno een serie van 4 evenementen in Wageningen. De cursussen waren allemaal zeer hoog gewaardeerd. Het voorbereidende werk werd altijd met veel zorg en aandacht uitgevoerd en zo ook de uitvoering van de cursussen zelf. Zijn toewijding en aandacht voor elke deelnemer wordt door de deelnemers zeer gerespecteerd. Alle cursussen werden in het Engels gedaan. Fre Pepping, Graduate School VLAG Wageningen Universiteit.


Veronica Waleson

Arno is een van de beste trainers waarmee ik heb gewerkt. Zijn evaluaties zijn altijd extreem hoog. Deelnemers waarderen zijn directheid en helderheid omdat hij altijd traint vanuit zijn hart. Het is een eer om met Arno voor de groep te staan.