Leiderschap van binnen uit

De beste keuzes, waar komen ze vandaan?

Het onderwerp van de bijeenkomst ging over het maken van keuzes. “Soms lijkt het wel of mijn keuzes ergens anders vandaan komen, alsof ze opploppen in mijn geest, zonder dat ik erbij heb nagedacht.” Toen hij het verder uitlegde werd hij bijgevallen door collega’s en de conclusie van de groep was dat de beste ideeën zich niet tijdens nadrukkelijk denken erover aandienen, maar op momenten van ontspanning, als je er niet aan denkt.

Wij mensen zijn net zo volmaakt als de aarde.

De aarde is volledig in harmonie, evolueert van zelf. Van zomer gaan we automatisch over in herfst, daar hoeven we niet een knop voor om te zetten. Het ecosysteem is volmaakt.

Ook de tijger die de antilope wil eten zijn samen in harmonie. In een groter verband zijn zij elkaars vriendelijke vijanden, ze cultiveren elkaar. Alles op aarde past binnen de harmonie ook al lijkt het soms van niet.

Uit deze perfecte harmonie is de mens ontstaan en het kan niet zo zijn dat er ergens is besloten dat nou net deze soort niet net zo perfect is als al het andere op aarde. Onze default setting als mens is dat wij net zoals de rest van het universum volmaakt zijn en passen binnen de totale harmonie.

Bewustzijn

De aarde kan in harmonie zijn en volmaakt, maar als niemand en niets dat in de gaten heeft, heeft het eigenlijk niet zoveel zin. Ons bewustzijn geeft ons de mogelijkheid te beseffen van die volmaaktheid van de aarde. Door ons bewustzijn kunnen we genieten van alles dat er is. We kunnen ons bewust zijn dat we genieten van prachtige wolkenpartijen, we kunnen bewust zijn dat we houden van een ander en we kunnen ons bewustzijn van alles dat is.

En als het klopt dat alles bijdraagt aan ontwikkeling en evolutie dan doen wij dat als soort ook. Het instrument dat wij daartoe hebben gekregen is denken.

Arno

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *